Myšlenka vyrábět cider se u nás zrodila v roce 2016, první domácí demižonové pokusy měly úspěch, ale v zahraničí jsme naráželi na cidery jiného charakteru, cidery s hořsko-sladkou, hořko-kyselou chutí. A ty se nám líbily víc :).
Naše jablka, které jsou šlechtěná pro konzum tuto hořčinu nemají a museli jsme hledat čím cider obohatit.
V roce 2018 jsme vysázeli anglické a francouzské ciderové odrůdy jabloní: Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor.
Sklizené jablka jsme podrtili a nechali je před vylisováním 4 hodiny macerovat, zesílili jsme tak barvu a aromatiku.
Čerstvý mošt jsme prokvasili v nerezových nádržích do sucha a mladý cider nechali 5 měsíců zrát na kalech.
Nakonec jsme do cideru přidali trochu čerstvého moštu (u této várky jsme domoštovali na 6g cukru/l), vyčířili a se sycením naplnili do láhví.
Cider není pasterovaný. Stabilita je zajištěna lehkým zasířením a sterilní filtrací.
Jméno značky: | FARMA U TŘÍ DUBŮ |
---|---|
Kategorie: | Cidery |
Hmotnost: | 0.79 kg |
objem: | 330ml |
druh obalu: | sklo |
Obsah alkoholu: | 7,1 |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce: FARMA U TŘÍ DUBŮ s.r.o., Stošíkovice na Louce 93, 671 61 IČO: 25519816