Výroba cideru

Myšlenka vyrábět cider se u nás zrodila v roce 2016, první domácí demižonové pokusy měly úspěch, ale v zahraničí jsme naráželi na cidery jiného charakteru, cidery s hořsko-sladkou, hořko-kyselou chutí. A ty se nám líbily víc :).

Naše jablka, které jsou šlechtěná pro konzum tuto hořčinu nemají a museli jsme hledat čím cider obohatit.

V roce 2018 jsme vysázeli anglické a francouzské ciderové odrůdy jabloní: Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor. 

V roce 2019 jsme vyrobili první větší várku Perry - hruškového cideru z odrůdy Williamsova. 

V roce 2020 jsme z jednoho hektaru mladých jabloní sklidili 6 tun jablek na zpracování a aktuálně školíme kolem 3 tis litrů prvního jablečného Cideru k láhvování. Připravujeme dvě šarže, jednu suchou kolem 6g cukru a jednu sladkou, kolem 20g zbytkového cukru. První várka byla pouze v láhvích 0,75l, ale letos plánujeme i 0,33l, všechny naše cidery jsou bez pasterace. Na novou várku ciderů se můžete těšit koncem března 2021.

 

Sad ciderových jablek Farma u tří dubů

Zpět do obchodu